Monday, July 27, 2009

Sehari dalam hidup seorang wanita garang

Saya seorang wanita garang.Oleh sebab itulah tiada lelaki yang mahu dekat dan menyebabkan saya single hingga ke hari ini.Mungkinkah wanita garang itu kelihatan amat kejam dan menakutkan???

Okey,siyes tipu.Takdelah garang mana pun.Cuma semalam terpaksa tunjuk garang sehingga membuatkan sejumlah umat manusia mungkin berasa jengkel

Semalam adalah hari pemilihan PRU baru.Ramai jugak la calon yang datang.EVen nama yang isi adlah sebanyak 200++,tapi yang datang cuma 100++,kira OK la kot.Oleh kerana tak cukup orang,manakala aku dah pun menjadi PRU veteren yang hampir-hampir digulingkan,maka aku mendapat amanah untuk menjadi fasi bagi menemuduga calon PRU baru.Awal-awal lagi,aku dah pasang niat jahat dalam hati untuk berlagak siyes.MAna tak,yang datang interview sorang-sorang matured gler dah sampai umur mampu kawen,gaya ala-ala matang ya amat,takkan nak ditemuduga fasi kuat sengih macam kerang busuk.Walaupun cute kononnya,terpaksa berlagak garang ala-ala virago untuk nampak matured.Ceh

ada beberapa sesi dalam pemilihan ahli baru ini
Pembinaan kertas kerja,modul,debat terbuka dan interview secara berdepan

haa...paling aku suka adalah segmen debat:i love talk
Dengan daringnya aku bagi tajuk:Blog:sebar maklumat atau fitnah

oh,ini satu isi dari peserta

"saya ada terbaca blog yang perasan yang amat,iaitu sayerbest.blogspot.Blog ini adalah sumber fitnah terbesar di dunia internet.Tengok tajuk pun kita dah tau yang ia adlah blog picisan.MAna taknya,dia tak best pun mengaku best.Merepek merapu pulak tu.Orang yang buat tu mesti suri rumah yang bosan gila laki outstation,anak pergi asrama,nak cari laki lain pun x boleh sebab takde duit nak beli mekap.jadi dia tulis la blog tu"

anda percaya?percayalah anda sedang ditipu.Berani la peserta tu cakap gitu.harusssss kena humban dari tingkat 3 FSU time tu jugak.

Haa.the most crucial part adalah semasa sesi terakhir iaitu interview.ada 5 penemuduga dan 4 peserta dipanggil dalam satu-satu masa di dalam 1 dewan kuliah.BIasalah,pengenalan diri,apa kelebihan anda dan apa sumbangan yang anda boleh bagi jika terpilih.Biasalah,saya akan bagi komitmen,komitmen dan komitmen.Ayat yang dah biasa dengar tapi kurang biasa dilaksanakan termasuk oleh penulis sendiri.SILA INSAF SEKARANG.APA KO INGAT KOMITMEN TU SAMA MACAM MAKAN KACANG?????

aku suka masa bagi soalan situasi.I likeeeeee....dari sinilah kita dapat tengok kemahiran mereka menjawab soalan dan membayangkan situasi.awal-awal lagi Jud dah pesan kat aku,kita push-push dorang.tengok sejauh mana keupayaan dorang.

MAka menderitalah peserta melihat muka interviewer yang berlagak garang.

Program habis sekitar pukul 5 p.m.baru beria nak blah ada post mortem lak.TIme tu serius dah sakit kepala pening gila nak pilih calon yan layak,tambah lak lapar gila

Tapi ada satu kepelikan di sini....

Mengapakah aku masih mampu ke giant dan makan KFC sedangkan aku sakit kepala gila selepas program tadi.Juga mampu membaca majalah dan buku free di kedai buku di dalam giant.

Kekuatan dalamankah?
Atau giant itu sendiri membawa aura kesegaran??

2 comments:

13may said...

nak makan kacang pun memerlukan komitment tau...hehhe hehhe

tulip putih said...

klaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja