Wednesday, July 29, 2009

SAya meluat tengok perempuan gedik,tapi kadang-kadang saya rasa mereka gorgeous

wah,panjang kan tajuknya......
Idea menulis ini dicungkil hasil brain storming bersama rakan-rakan di sebuah lab pada suatu petang
tatkala melihat facebook seorang senior
"wah,cunnya dia ni.tak perlu gedik-gedik buat-buat manja macam sesetengah orang"
yup,she is really really beautiful compared to another girls that i know,who is totally gedik dan suka buat aksi manja ala ala cute

oh,perempuan gedik memang banyak bersepah di sekeliling kita,apatah lagi di era kemodenan,equaliti di mana perempuan nak nampak menonjol dan dilihat setaraf dengan lelaki.By the way,apakah definasi gedik???
-mengada-ngada
-suka tarik perhatian
-manja yang dibuat-buat

dan ada yang faham gedik tu sebagai ceria,happening dan kelakar(wah,gedikkah aku jika begitu)

Namun,gedik yang ingin ditegaskan adalah gedik yang pilihan pertama,kalau ada yang nak kata ceria dan happening itu adalah gedik,silakan.

Biasalah,kita memang selalunya menyampah tengok perempuan gedik,dengan aksinya,gayanya,rasa macam nak sepak-sepak je kan.Tapi kadang-kadang,ada orang yang tak perasan diorang gedik.Sebab sifat manja tu adakalnya adalah semulajadi,jadi orang dah tafsirkan mereka sebagai gedik,walaupun sebenarnya tidak.kesian kan..

Tapi kalau gedik yang sengaja sampai nak buat orang termuntah..harus disepak terajang hingga terlentang....
Walau apa pun keburukan si gedik,mereka tetap ada kelabihan tersendiri iaitu selalu nampak gorgeous dan bergaya,Kebanyakan yang aku tengok macam tu la.Mungkin mereka sedar yang kegedikan mereka itu mampu meraih perhatian,justeru banyak mata tertumpu kepada mereka.dan untuk menjaga imej,maka mereka harus berpakaian kemas dan cantik.Takkan lah nak dengar orang kutuk
"dah la gedik,selekeh pulak tu"
kerana perkataan gedik dan selekeh adalah nampak antonim,tidak sesuai bergerak berganding bahu

Para gediks selalunya agak arif mengenai dunia fesyen dan penampilan diri,juga senang untuk dicam dan dikenalpasti.maka senanglah untuk dapat job kerana mereka agak berkeyakinan tinggi dan berani bersuara even nampak macam mengada-ngadalah.Cuma mereka perlu membuktikan bahawa mereka adalah beauty with brain,bukan dumb blonde.

maka wanita gedik itu selalu menepati ciri gorgeous:bergaya dan berkeyakinan.Oh mungkin kurang satu yang tak semua gediks ada iaitu BIJAK.

oh,mari lihat ikon gedik sedunia,walaupun tak bijak tetapi kaya.


P/s:bukan perempuan je,lelaki ramai juga yang gedik,namun mereka menyalah tafsirkannya sebagai romantik dan gentleman

2 comments:

wh0se said...

salam kenal...whose pn tak suka pmpuan gedik...tapi whose suka tgk rancagan 'gedik santai'...heheheh

=*NuRo0L* =[~G.A.J.E.B.O~]=immanidigu~*-II-*~ said...

aku termasuk dlm kategori ape wana??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja