Sunday, March 06, 2011

Tujuh muka serupa dalam dunia

Minggu lepas adalah minggu muka bersepah aku.Oh tidak,mula dari start keja lagi.Apabila staf-staf di opis aku asyiklah berkata,"Muka macam biasa nampak la.Tapi kat mana ya?"

Begitu juga ke kem PLKN,jurulatih tu pulak tanya aku "Pernah jadi wirawati kat sini ke?"
maaf komandan,muka saya yang lembik dan mengada-ngada serta diva merengek kena panas adalah tidak langsung dipertimbangkan oleh Dato'Najib untuk menyertai PLKN.

Situasi sama berulang masa aku gi kursus aritu.Sikit-sikit,"belajar mana?MUka macam pernah nampak."

Okeh..serius seram!Sebab aku pernah dengar orang cakap

"Kalau dah jumpa tujuh orang muka sama,Maknanya tak lama la tu"

Tapi aku tak pernah jumpa pun!Cuma orang cakap muka bersepah tu je.Okeh,tapi statement kat atas tak logik.Ko tak kuar rumah dari baby tak jumpa sape-sape,kalau dah nak mati tu mati jugak kan.

Situasi tengok muka orang macam familiar tu maybe terjadi atas sebab:

i.Muka dia memang macam muka kenalan kau kat mana-mana

kadang-kadang takde la sama maka.Cuma mungkin ada sedikit trace of resemblance kat muka kedua-dua orang tersebut.kadang-kadang lubang idong sama,kadang-kadang mata sama,or certain time muka tak sama kot,tapi perangai,cara cakap ada persamaan.Ko terus je cop dorng muka sama.

ii.Muka dia macam artis

Artis kan muka bersepah masuk TV.memang la ramai gila orang pernah nampak kalau muka dia macam artis.Sebab tu sikit-sikit

"Eh..muka macam pernah nampak la"
"Muka familiar la"

kemungkinan lagi satu,muka sama sebab memang ada ikatan persaudaraan.Contoh akak ko kenal kat sekolah,adik ko kenal kt U.Mula-mula jumpa si adik mesti ko kata muka familiar.Dah memang la.nama pun adik beradik.

So,sila decide sendiri.Muka aku ni familiar sebab apa.Aku rasa sebab macam artis kot.Artis mana aku tak tau.Cuba lihat sendiri gambar aku di bawah.



Ada tak muka artis yang menyeramkan,yang suka menyeringai seperti gambar ini????


3 comments:

amir baim said...

pernah dengar ade yang cakap tjuh org muke serupa tapi tak tau plak kalau dah jumpa semua dah tak lame~

(One) SiTi* said...

dtg melawat member x-usim

Sayer Best said...

Baim:akak dengar camtu la.dah jumpa semua makna tak lama tuh

kak wan siti:TQ for the visit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja