Saturday, February 20, 2010

Accidentally Accident ver.kereta aku sudah menjadi lempeng

Writing from my bed..stil unable to move too much caused by sengal-sengal urat n the back pain that kill most of my move today..The unexpected tragedy has happened yesterday that marked my last day training in Pejabat Pertanian Rengit,befor moving to Peserai.Almost two weeks driving my way alone to rengit,safely,but the last day is a nightmare comes true..

Kronologi kemalangan

6.30 a.m:Bangun pagi..lambat..Sangat tergesa-gesa untuk bersiap dan pergi kerja hari ni.tak pernah seumur hidup aku buat praktikal kat rengit aku bangun lambat macam ni.tapi takpelah,red-flag hari ni plus this office still don't apply the punch-card system to record the attendance..err,lambat 5-10 minit still OK kot..

7.10 a.m:Mula bergerak ke opis.Perjalanan ni memerlukan lebih kurang sejam.sambil-sambil bukak lagu-lagu dalam henset nokia 5800xm aku..mengharungi perjalanan dengan selesa seperti biasa.takdelah laju sangat aku drive.dalam 100-110 km/h along tongkang pechah-seri wangi-pt yaani-sri bengkal-sri gading-pt karjo-senggarang-punggor-rengit

8.10 a.m:arrive safely.sampai-sampai main handset jap.lepas tu settlekan projek yg boss bagi.due date adalah hari ini..tinggal binding je pun.Siap dah kerja,ajar pak cik2 kat opis bukak sign up e-mail,attach file kat email dan lain-lain.around pukul 10,ikut Cik Gee pergi rumah usahawan IKS berjaya untuk snap pic.

12.00 p.m:bersiap untuk lunch break.hari ni aku nak lunch date dengan Cik Atiqah Atan kt BP Mall.eh,tak best pulak berdua je.terasa sungguh skandal.wawawa..Maka aku pun call cik ainun ngan cik payied.Cik ainun dah balik Nilai dan cik Payied tak angkat call.takpelah,dengan Tiqah je pun jadik la

12.05 p.m:dah bertelefon dengan diorang.aku pun keluar la dari opis.Time nak keluar,cik Gee dah pesan,"bawak kereta hati-hati dik".then,baca bismillah,bukak lagu kt playlist "oriental taste" kt henset dan gerak.

The KLIMAKS(approximately around 12.10-12.30)

-sambil drive,aku dah pikir dah.aku mesti alert simpang parit botak sebab selalu lalu jalan parit Karjo.Time ni lalu Parit Botak cz nak gi rumah Tiqah.emm,1 km,500 m.Ok,alert dah bagi signal siap(i'm a driver that is "obsessed about signal",siap kena gelak dengan adik-adik aku cz jalan kampung nak masuk rumah pun bagi signal".kalau nampak signboard 500 m memang bagi signal siap-siap.

-Berhenti kat simpang nak masuk.FYI,sebelum masuk simpang tu,ada jambatan pt Botak yang tak rata

-Tiba-tiba...BAMMMMM

-eh,apahal kereta aku ni,tiba-tiba terasa hentaman kuat dari belakang.Nasib baik de seat-belt.kalau tak serius memang tersembam kat kaca depan.Kereta aku termasuk lane sebelah.Mampus kat depan ada kereta gak.Oleh sebab enjin still Ok,maka lajakkan kereta ke tepi.

-dah stop enjin,baru panik(erkk.threshold level is very low).gila ko dashboard tertanggal semua.radio tercabut,kena tangan kiri aku,calar sikit.pinggang sakit akibat hentaman dari belakang.Tengok cermin,sapa yg langgar aku.iswara merah tu lagi dah macam roti canai aku tengok..

-Tarik nafas,keluar kereta.OMG,kereta yang langgar aku lagi kesian.Siap muka kena kaca.Aku dah la tak boleh tengok darah bagai.

-tiba-tiba terasa celebriti,semua orang kerumun aku."adik,ok dik"waaarghhh,aku tak tahan.Aku call mak aku,call tiqah bagitau tak jadik datang.Call staff opis aku.
-Staff opis aku datang,tanya semua.Time ni orang bisnes tarik kereta dah bising-bising.Ada lak sorang mamat tu siap,"Dik,nak ikut abang.Kita wat report".Kepala hotak kau!!!kang dibawaknya pergi mana-mana mati aku.

-EN Mahadi,staff opis aku panggil member dia keja tarik kereta.Alhamdulillah,workshop dia kat Parit Bilal,tak jauh dari rumah aku.At the same time Pak Lang datang.Deal ngan En Mahadi,nak buat report dan uruskan hal kereta pukul 4 p.m

-Balik rumah Pak Lang,berehat.Mak Lang ajak makan.Seriusly,nafsu makan takde time tu..Otak sangat serabut.

3.00 p.m:Gerak dari rumah Pak Lang,balik rumah dulu ambik geran dan insurans.

4.00 p.m:Sampai balai,buat report,bagi statement bagai.En Mahadi dan kawan dia yang bisnes tarik kereta tu ada jugak kat situ

4.30 p.m:Setel buat report.Buat urusan dengan workshop.Alhamdulillah,no need to pay anything cause my insurance policy will pay for the damage cost.Kalau tak mau 4 ribu aku kena.

4.45 p.m:Balik rumah,Pak Lang hantar.Fuhh..setel.Aku mandi dan tido.Tapi seriously,aku nak tau khabar driver yang hentam kereta aku tu.Serius berdarah-darah muka wife dia tu.Kaca masuk muka lagi.emmm

20/2/2010

Sekarang badan sangat sakit,sampai satu tahap,nak batuk pun urat perut rasa sakit.Efek dari hentaman semalam kot.Emm,nasib baik aku dah tukar ke Peserai besok(which is the nearest office from my house),jadi setelah sekian lamanya,Aku akan pergi kerja naik bas selama >2 minggu!!!

p/s:gambar kemalangan takde.APA KO BERNAFSU NAK AMEK GAMBAR KERETA SENDIRI DAH JADIK PENYEK DAN KEMEK???
Kerosakan kereta aku:
-Bonet rosak
-bumper kemek
-lampu belakang dua-dua belah rosak
-cermin belakang retak
-pintu kanan dan kri tak boleh tutup
-mud guard rosak
-dashboard tercabut

Kerosakan tuannya(erkkkk!!!)
-sakit urat seluruh badan
-lebam kaki kanan(terhantuk apa tah masa kena hentam)
-calar tangan kiri(kena hentam ngan dashboard yang terkeluar tu)
-terseliuh tangan kiri(susah mahu istinjak okkkk)
-trauma(saya seorang yang takut darah)

5 comments:

「dieyb」 said...

glad ko x cedera parah sangat :D

Sayer Best said...

tu la,alhamdulillah panjang umur lagi

starz said...

ya Allah...sian ko wana....sorry xangkat phone smlm...aku tgh masak....anyway...get well soon dear....semoga baik semuanya...take care okeh....

ashidah said...

dasyat gak eksiden ko...
syukurlah xde pa pe...
tp kesian gk org yg langgar ko tu...vm laju je dia bwk...smpi hncur kete..msk kaca lam muka lg...

Ridha said...

ko ok ke? awat tak report apa2 kat aku? hoho poyo je aku ni. dah sihat ke belom ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja