Friday, January 02, 2009

.Life is about love and lost

"pndek.mak aku da xda"

Sender:
Yang Mok
+6013*******

Sent:
1 Jan 2009
20:34:17

simple mesej but painful...
mok..tabah ok...you must be storng in sake of your father and lil sis
Kita senasib..bezanya ko hilang emak kau
dan aku hilang ayah aku
it;s really painful deep inside

2008 ni tahun yang banyak mengubah hidup aku
belajar lebih dewasa dan berdikari
sebagai anak sulung..tanggungjawab tu meman banyak.lagi2 ayah aku takde
serius aku cakap
tak sangka perkara tu akan berlaku
he gonna leave me too fast
sedangkan 2 minggu sebelum tu dia lawat aku kt usim
still sihat
boleh drive dr johor ke nilai
and week before the day
aku call die
masih macam biasa
dan aku tak sangka
dia akan dijemput tiba-tiba
isnin,11 ogos 2008

life is all about love and lost
sweet and pain
kadang-kadang..kita dihidangkan denan perkara yang tak pernah kita jangka
dan tak bersedia lagi nak menghadapinya
tapi percayalah
allah tak akan uji hambanya melainkan dengan ujian yang setimpal dengan ketabahannya.dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya
dan jangan sekali-kali menyalahkan takdir atas sesuatu yang kita tak pernah tahu hikmah di sebaliknya
Percayalah..allah itu maha adil

Bohonglah kalau aku kata tak sedih langsung..
sedih memang sedih
tapi..
adakah dengan aku meratap,i'll have him back??
NEVER...
jadi sekarang aku kena berusaa bersungguh-sunguh utk mencapai impian abah aku
sambung cita-cita die untuk dapat PHD
dan terus berdoa untuk kesejahteraan dan kebahagiannya di sana

abah..you are my hero forever..
bak kata mama aku:"nak kawen nanti carik yang macam abah"
I WILL!!!

1 comment:

an2blur said...

Takziah.
Semoga abah sentiasa menjadi sumber inspirasi Wana.
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja