Saturday, November 28, 2009

My own review regarding 2012

Salam penuh kerinduan.

fuh..fuh..fuh..achummm...(bayangka seorang maid sedang mengemas rumah berabuk dan bersawang)..sory for the late update,since some of my good(err..means not that hang-out type of girls) would love to have my review on 2012(tuu dia...tengok wayang sebijik riuh sekampung)

sorry2..aku sedang sibuk melakukan sesuatu yang pernah aku kutuk dulu

-melayan klip2 dan tv show arashi....(ish.terasa nak sorok blog bawah meja je,Shida,please jangan gelak,oK?)

Juga koleksi drama-drama jepun.koleksi la sangat.but i'm proud to say:i've finished watching Maou and Hana Yori Dango.

ok,Mari berbalik ke topik asal iaitu mereview 2012.

1.2012



Filem yang mengisahkan mengenai saat tibanya hari kemusnahan alam.kenapa 2012?Sebab berdasarkan kalander kaum Mayan(suatu kaum zaman dulu-dulu).Berdasarkan pembacaan aku,kaum tu adalah maju dari ilmu falak,di mana mereka ada buat kalander.tapi kalander tu berakhir pada 2012..err.pasal tu boleh baca sendiri,k?

Adik Guntur tak nak tulis pasal ni??

maka mat-mat saleh ni membuat la filem mengenai hari kiamat.Kisah bermula apabila seorang pakar geology,Dr Helmsley bertemu member dia dari Inda.Mamat tu discover yang ada neutrino dari matahari yang memanaskan bumi seolah-olah macam microwave masak kek.kesannya kerak bumi akan bergerak-gerak sebab stuktur dalaman bumi tak kuat lagi.oleh itu,akan berlaku gempa dan seolah-olah permukaan bumi diswallow ke dalam bumi.

Oleh kerana mamat Helmsley adalah baik hati,maka beliau memberitahu ketua beliau berkaitan itu.Oleh kerana itu adalah isu besar,maka hal ini adalah dalam perhatian presiden USA(bukan Obama,tapi bau-bau bacang dia kot).bermulalah episod pembinaan bahtera macam nabi noh.

DI saat gempa,tsunami melanda,baru Helmsley sedar bahawa peluang menaiki bahtera tu,hanya diberi kt orang berkepentingan aje.Tapi dah terlambat nak menolong ketika itu,cuma ada yang bernsib baik di antara commoner(ya.seperti aku dan kamu) yang dapat melepasi halangan utuk menaiki kapal tu walaupun tanpa 1 juta USD.

Pro:

-Dapat sedarkan orang,dunia ni dah nak kiamat,sedar-sedar la sikit

-acting Ok.dapat rasa feel manusia2 yang nak menyelamatkan diri dari kiamat

-for the effects...MARVELOUS...ko dapat rasakan seolah-olah kau basah kuyup kena tsunami,juga seolah-olah times square akan roboh ketika kau tengah syok layan movie,dan belum sembayang maghrib lagi(ni kalau tengok kat TS la)

KOntra:

-The storyline is not so tough enough.Aku tidur pada setengah jam pertama.Masa tu takdelah efek-efek tsunami lagi.Kalau time dorang tengah earthquake tu pun aku mampu tido lagi.opkos la aku kena cek telinga ku,mana tau tersumbat ka..

-The ending is predictable.Heroes always win,right??bukan aku kata kena sad ending ke,Tapi at least i want something AWESOME!!!SIla lihat ending drama hantu/penyiasatan Jepun,atau lebih spesifik sila lihat ending MAuo.aku suka ending yang seperti itu..like..the end???

-adengan mustahil.forget the kereta terbang watsoever.itu adalah biasa bagi filem aksi.Antara kepelikan adalah telefon boleh guna time tsunami..juga adakah doomsday just only happen to several people while the others save??

Conclusion:this movie is turn unexpected,but not regeret to buy the ticket.


Point:3.5/5

P/s:pertanyaa untuk Ashidah Kamsin,KAt mana ko selalu download arashi??

2 comments:

dayah aziz said...

halooo...
nice blog....
jom visit n folo my blog..
ok???=p

himawari_shida said...

tiba2 semangat mmberi komen kt blog dikau wahai syazwana....

kalau ko nak dnlod arashi,byk rules yg ko kn ikut...kalo ko nk tau gak (ke...utk readers ko yg kot2 ade peminat arashi gk kn...)sila baca rules kt bwh:

- http://aibakaland.forumup.org/index.php?mforum=aibakaland&sid=9ce64de8542f7fe99d97b20f3b8f4bf2

ni web yg mmg sgt up to date...kire cam supplier terbesar la...tp ko kena join dulu then ko kn post komen2,then komen ko kena lebih dari 20 or 50 somethng cmtu baru ko bleh donlod dr tmpt drg....tu pun kena request gk...utk mklumat lbh lnjut,sila layari web trsebut.....
diakui,web ini sgt ketat peraturannya.....

- second, utk pilihan lebih banyak,ko boleh buat akaun Livejournal...sbb kebnykn arashi-related stuffs aku dpt dari situ...byk arashi's fan yg supply clip2 ni pakai livejournal...ada sesetengah tu yg ko boleh amek je tnpa perlu join community dia...ada yg ko kena join dl baru drg bnrkn ko amek....
and nk kena join plak 1 hal...ada yg ko blh join mcm tu je..ada yg kena ikt rules die...ade gk yg x semestinye die accept ko so, ko kn try 2,3 kali......
kalo agk2 ko de niat nk buka akaun livejournal,sila add aku
http://sheda-kun.livejournal.com
for further assistance...hoho
mimi,zila,dib and aku dah ada account ni...you know who we are...huhu

- kalau takat nak lagu arashi,leh je google mana2...mesti ada...xpun sila gunakan 4shared...


owh...mcm nk buat entry bru je kt blog ko nih...huhu
anyway...nak donlod clip arashi ni mmg 1 benda yg sgt leceh...melainkan ko mmg mnt gile2 barulah ko de semangat utk buat semua ni....

benda ni bkn shj mmberi ko kepuasan utk mendonlod..tp jg mmberi peluang utk knl lbh byk org all over the world....tak kisah la org Spain kah..US kah...Arab kah...fillipin kah...or even Malaysian...they all are always welcoming you...(tetibe rs nk buat esei ttg 'pros of globalization')

ok..that's all...kalo ko mls nk donlod...tnggu je ak dtg balik bulan 5...huhu

owh...baidawei...maou was awesome and oh-chan was fabulous there!

selamat bekerja and have a nice day....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja