Saturday, August 28, 2010

Follow me..Follow now..

Zaman kecik-kecik,aku suka betul rembat bedak Follow me mak aku.Zaman tu kalau kau pakai bedak Follow Me gi sekolah tadika kira stylo bergaya abes la sebab zaman tu orang pakai bedak Kutikura@bedak anti-bakteria kaler oren,aku lupa apa entah namanya.






Takpun pakai bedak Johnson baby je.simple2.ces,zaman tadika memang la simple kan.Tapi sampai besar pun aku pakai bedak tu jugak.cuma sejak dengar Johnson n JOhnson ni antara brand yamg boikot,maka sekarang aku pakai bedak Safi kaler ijau yang dirembat dari wardrobe mak aku.

Walaupun Follow me adalah nama bedak yang glemer,tapi Follow me yang aku nak kritik di sini bukan bedak tu.Bedak tu tak buat salah apa-apa,walaupun aku dah lama tak pakai,tapi aku rasa beliau tetap teguh utuh di situ.

Cuma sekarang yang buat aku rimas adalah:

Iklan di blog-blog:
Ai dah follow yu,yu follow ai balik lah ya,kalau tak ai majuk..menci menci

Dan encik/cik/puan entiti tu memang follow blog aku.Aku macam,ko nak follow,nak baca tulisan aku,ok follow la.Aku melawat jugak blog dia,tapi aku rasa like bukan something untuk aku baca sehari-harian,maka aku tak la follow ko kan.Dah ko cerita arini ko pakai baju kuning,besok ko gi kedai mak cik bedah mulut Murai Murai untuk membeli sekilo ikan kembong,lusa ko cerita kucing ko beranak 3.Melainkan ko Siti Nurhaliza,nak juga aku tau perkembangan hidup kau,ataupun kau tulis kegiatan sehari-harian ko yang biasa-biasa,tapi gaya penulisan ko yang menghiburkan macam blog kak Epal hijau ke, maka aku adalah nafsu sikit nak follow kan

Sebulan lepas tu,aku mendapati follower aku berkurang.Oh,encik/cik/puan entiti tu dah tak follow aku rupanya.Tak kesah la.Tapi the next following day,ramai lagi spesis2 itu menulis,memberi komen seraya menyuruh aku memfollow beliau,atas alasan beliau telah memfollow aku.

Aku pun tidak mengerti,kenapa mereka suka sangat orang follow memfollow ni.Kalau kau bukak blogshop ke,boleh terima la ko suruh orang follow sebab nak promote kedai ko,kira consider la sikit.You are telling your ordinary life,in an ordinary way,and you ask people to follow you,just for the sake u are following them??Apa kau dapt ramai follower??Pengaruh besar kah???Boleh bukak another kerajaan Langit kah???

Jangan nak kata aku jugak pasal aku ada follower box jugak kt bawah.Buat pengetahuan,itu kawan aku yang minta aku letak,sebab beliau memang baca blog aku.So,aku letak la.Kwan-kawan nak keep on contact kan.

Lagi satu,tak semua blog yang aku tak follow,bermakna aku tak baca.Macam blog kawan-kawan kat list aku,memang aku tak follow,tapi aku memang baca once they update their blogs.walaupun macam ramai je jarang hapdet kann...

Ada juga blog yang aku tak follow,tapi aku bookmark blog mereka.Means aku baca jugak,cuma malas nak follow je.Banyak jugak blog yang aku bookmark,mostly blog on Kecantikan wanita..HAhaha

Aku lebih prefer,orang baca blog aku,tanpa follow,daripada follow tanpa baca,dan kemudian paksa orang follow.Sangat Annoying.Kalau ko klik Nuffnang aku takpe jugak.

Blog yang aku follow pulak,means dorang punya penulisan memang menarik,tapi takde dalam friend list aku.Kira kalau aku nak baca blog diorang,aku kena masuk dalam dashboard blogger,dan memng kesemua blog tu ada pengikut yang ramai,yang bukan sekadar follow untuk difollow,tapi memang diorang suka baca penulisan mereka.Banyak jugak la aku follow,and the latest on list adalah blog Zack Zuhairi..Memang best blog beliau.Dia tak payah paksa aku untuk follow pun,memang aku akan follow.dan walaupun aku follow beliau,aku tak akan meninggalkan komen begini di blog beliau:

YU,follow la ai..Ai dah follow you tau.tak aci la camni.

(berbaur gedik.sila jangan muntah.Anda sedang berpuasa.Hilang nutrisi badan karang)

Kesimpulan:Follow biar ikhlas,jangan habis madu sepah dibuang

(Jangan marah aku..Lalalala~)

8 comments:

starz said...

heee...ai yg mintak yu letak follower box tu dulu ek...=P...takpe2...ai xpakse yu...kih3...

anyway...dulu2 ai tak pakai bedak cuticura okeh...ai pakai bedak cak ular yg sejuk tuh...hahaha

Sayer Best said...

hahaha..yu la orsngnya.ai tau yu memang follower merangkap peminat ai kan..hahaha

bedak cap ular yg mne?ai tau bedak nyonya mekap tebal muka bulat tu femes jugak..hahaha

iDa_MutHiaH said...

haha...dulu ak pkai bedak nyonya yg dlm kotak kaler kuning n ada gmbr nyonya kat atas kotak tue...ko tau ke?huhuhu

Sayer Best said...

tau..hahaha..nyonya tu tembam kan.bedak tu femes mse aku skolah rendah

amir baim said...

saye folo dan bace...hahaha..
folo untuk membaca,dan ikut kerenah mereka yang meminta folo semula,haha~
tapi bila kat dashboard tu,pilih jugak la nak bace yang mane,kan ade intro kat situ~

starz said...

bedak cap ular tu dia berangin....kalau pakai rase sejuk je....tp skarang dah xjumpe dah bedak tu...xwujud lagi kot....bekas dia tin...bukan plastik....background warna putih,gambar ular kaler ijau n tulisan kaler merah....hahaha....

p/s: ai memang peminat yu laa...yu tau ek??...kantoi!!...keh3...

Sayer Best said...

amir baim:tak best2..kalau satu hari semua yg kita follow update,termasuk yg tak best tu,nanti kita terlepas pulak blog yg best tu.

payid:bedak pe tu wehh..apesal aku tak pernah tau????ketinggalan perkembangan mekap rupanya aku time kecik2 dulu

Anonymous said...

http://eekshop.com
So for those times when you what better way the urge for food for more information regarding confess your fall in love with don't do element albeit absorbed Read during the next things you can do first to know exactly handling say a multi functional child your family slightly like him / her with no ruining going to be the friendship.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja