Friday, November 26, 2010

Mimpi ngeri yang saya alami

Kebelakangan ni aku selalu mimpi ngeri.Mungkin sebab tidur tak basuh kaki.

1.Mimpi kereta aku kena curi

Kronologi:

1.Dalam mimpi aku,dekat belakang SK Labis(sekolah rendah aku) ada pantai.
2.Rumah aku dekat dengan pantai.Betul-betul dekat gigi air.
3.1 hari tengok TV ada berita bagitau Tsunami nak berlaku dekat tempat tu.
4.aku gi parking kereta tempat lain.Kemudian kemas2barang(apakah???)
5.Bila nak angkut barang gi kereta,tengok kereta dah hilang.
6.Aku dan family berlari-lari ke Balai Polis,nak buat report.
7.Tengah-tengah buat report dengar bunyi hon.Tengok kereta aku ada kat luar,rupanya Mr Bean yang curik.Dia macam mencabar-cabar aku suruh kejar

Pencuri Kereta aku ni???

8.aku kejar pakai kereta polis.Jap lagi jam handset aku bunyik.Terjaga.Serius macam betul rasanya.

2.Mimpi kapal terbang habis minyak.

1.Aku naik kapal terbang,ke tempat yang aku sendiri tak ingat.
2.dalam berapa jam gitu,kapal terbang tu macam terbehenti kat langit
3.Ada announce,kapal terbang habis minyak.nak carik stesyen dulu.Penumpang diminta jangan cuak.
4.Tiba-tiba kapal terbang menjunam ke bawah
5.Aku terjaga sambil tercungap-cungap

Itu yang aku ingat agak detail.ada jugak yang macam tak detail.aku mimpi handset aku pecah la.mengapakah minggu ini macam dihantui mimpi-mimpi ngeri.Aku perlu dapatkan rawatan psikitiari(betul ke eja??) kah????

10 comments:

iDa_MutHiaH said...

mmg ngeri la mimpi ko..aku slalu gak mimpi org yg aku sayang mati,mak,abah,adik ,dan dia.smpai terbangun trus nangis.

org ckp,org tu pnjg umur...hihi^^

y@n@ M!B said...

hehe ngeri+kelako..=P

sy slalu xingt apa yg dimimpikan..camne tu? =p

Sayer Best said...

Ida:yup,orang kata selalu mimpi tu bertentang dengan apa ug btul2 jadi

yana@mib:hahaha..terjaga tiba2..tu yg teringat.kalau bgun proper biasa x ingt mimpi

Ieqa Swetluv said...

mak aihh mimpi belakang skl ade pantai.. hakikatnya ade kuil hak2..


uishh mimpi ngeri tu kak hehe


of cause la still ingt kak lg.. now ni kite belajar kat ganu, maktab je.. kak da keje ke? kat ne?

Sayer Best said...

Ieqa:wah..bakal cikgu la ni..bagus3
akak sekarang sambung master kt UPM..tapi skarang dah x duudk labis dah.duduk kt parit sulong.

Sccary kan blakang SKL ada pantai

saya said...

babe....jage diri ok....banyak2 doa...n rajin2 buat pendinding.....insya'Allah cuma mainan tido....if ade apape yg xberapa best happen or mimpi ngeri begini berterusan bgtau aku taw....take care....


luv u....(^_^)

Sayer Best said...

Payied:thanks sayang~Maybe aku penat sgt kot.tu yg mim[i bukan2

voltox said...

mimpi yg tak elok lebih baik takyah cite kat org..rahsia kan je..tu bg sy la..tp mimpi awk nampak ngeri..tp kelakar..awk patut masuk raja lawak ni sbb dlm mimpi pn awk boleh berjenaka..kalah lawak2 mzke selama ni..

sy harap sy tak mimpi wajah awak atau pun wajah mzke..dua2 sgt mengerikan..

Sayer Best said...

voltox:eh..wajah kami comel apa.eh bukan kami.tapi saya je..hahaha

aku mzke said...

ade 1 sebab mengape org slalu mimpi ngeri (dlm kes ni awk la).

x rmai tahu sebab ni tp sy boleh bgtau...

Sbbnye.. awk tdo banyak sgt t**k mate!

So sblm tdo, sile ke tandas.. eheh

Voltox x reti bezakan mane yang serius dan mana yg lawak. Wana citer serius!!

serius? (ayat K.rina mengajuk voltox)

Apepn sy cdgkan voltox masuk america next's top model sebab keayuannye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja