Tuesday, November 30, 2010

Benda-benda Annoying di Facebook

Hujan yang turun bagaikan mutiara..
Sampaikan aku malas nak bukak mata....

Hahaha...giler dasyat punya intro.
Hari ni aku balik lab awal,sebab pemilik chemical yang aku nak pau telah bercuti.
huuuuu...

Maka aku balik rumah,berehat dan beriadah di atas silam,seraya terasa bosan,lantas membaca majalah CLEO(dasar minah berangan Mat salleh,tak sedar hidung kemek).ada satu topik tu amat menarik perhatian aku,iaitu benda-benda annoying di Facebook.baca punya baca...wahhhh..buat bahan kat blog ni best ni.mesti dorang kata aku genius..wahahahahha(sikap takabur dan ujub ini harus dijauhi ya adik-adik,abang-abang)

Maka,mempersembahkan.Benda-benda yang annoying di Facebook
(bahan dari Cleo+pemerhatian sendiri+tokok tambah secukup rasa)

1.The-let-Me-Tell-You-every-detail-of-my-life

Ini spesies yang setiap 5 minit mesti ada satu hapdet.Contoh

Minah is now stuck in traffic jam

5 minit pastu

Minah is having a shower

5 minit lagi

Minah is preparing dinner

Aduh minah..takde life kah anda???adakah dunia anda di Facebook sahaja.
Minah ni lah orang 1st sekali aku hide dalam news feed aku.

2.Budak sekolah yang suka tulis guna bahasa yahudi

Hahaha..kenapa aku kata bahasa dorang tu bahasa Yahudi.sebab camni la contoh ayat dorang kan:

PeRgH,KO gi SoWng JEW kew?Tak AjAk KtoWunK uN Taw.Ke NAk aJak Yg Hot JEW.SoMbOnK JEW ko Neyh

hahaha..perhatikan berapa banyak yahudi dalam ayat tu???sikit-sikit jew,jew..
Jew=Yahudi

hahahah..suka hati aku je kan bagi nme bahas dorng tu..erkk..ni takde kaitan dgn topik Freemason dan illuminiti tau.

Adik-adik,bolehkah anda menulis dalam bahasa yang boleh difahami oleh kami golongan-golongan separa veteran ini..pastu tulis kejap kecik kejap besar.Tak penah ke dik oii tekan butang shift.akak permulaan ayat kat blog ni pun malas nak tekan butang shift tahu??

3.Couple yang selalu bermesra di facebook(yang tidak Halal sahaja)

kalau mesra sikit-sikit,sekali sekala,aku boleh blah lagi la.layankan aje.Yang dah kawen aku takde masalah,nampak sweet adalah.macam Puan Ainun. Aku terasa cam comel lak dengan luahan cinta beliau kepada suaminya.Benda Halal kan.hehehe

yang aku menyampah camni:

Gedix Girl is missing her Hubby Buaya Boy


Jap lagi boyfie(euwwww) dia komen.

Missing you to Honey.Honey dah mamam?rindunya..rindunya...

pastu girlfie(wakakaka..macam garfield lak bunyinya) komen

dah mamam..mamam nasi goreng kampung.Hubby mamam pe tadi.rindunya nak jumpa dia...

and the list goes on...sampai la kat status tu je ada dekat 100 komen.semua dorang berdua je.Lepas tu ada la sikit-sikit kawan-kawan seperjuangan komen

alolo sweetnya...
chomeylnya.....

Hahahha..aduh..anda berdua tiada hensetkah?atau tiada kreditkah?err..taukan kat facebook ada ruangan message,haa..bermanja-manjalah kat situ.
ke bangga nampak macam loving couple di khalayak ramai?

Aku sebab dorng belum kawen,maka aku bias,kalau tak nak orang rasa annoying tengok,sila kawen cepat-cepat.

4.Annoyingly self-deprecating bragger

Yang ni kan status dia ala-ala camni

Minah Bajet is macam tak percaya orang malas macam aku ni boleh bangun 5.30 pagi semata-mata nak jogging 3 km

Mat bajet is erkk..kenapa la semua orang asal nak buat kerja carik aku.dahla aku ni baru masuk dah jadik bos.

Anda faham kenapa saya rasa menyampah dengan mereka.err..bukan saya saja tapi majalah CLEO juga.

5.Kaki MLM suka tag orang kat gambar duit@kereta besar

Lepas tu dekat caption tulis macam ni:

Anda makan gaji,belum tentu sampai pencen dapat duit banyak macam ni.Senang je nak dapat duit ni.Tak perlu kerja keras.Goyang kaki je boleh.Hubungilah saya dia talian 01*-*******.hanya yang benar-benar nak ubah nasib diri sahaja

lepas tu kalau tulis kat wall orang camni:

Sampai bila nak makan gaji.marilah bersama kami menjadi kaya raya.Hubungi saya di talian yang tertera

Ni awal-awal aku dah remove dari wall.Aku benci MLM jual kepala orang

6.Budak-budak sekolah(lagi???) yang putus cinta

ko jangan tak tau.Budak sekolah sekarang pandai meroyan.Aku pernah usha Fb kawan atas kawan atas kawan pada adik aku.Status lebih kurang camni:

SaMpAi Ati KaW TinGgaLkaN aku.IdopKu tak BerMakNa KiNi.Aku KeSePian KeSoWngAn Jew.RaSa MacAm Nak BuNoh DWi JEw

Ingatkan umur 25 ke,jap lagi baru 14.adik oh adik,setakat pakwe adik hingus tak kering lagi tu tak payah la hadap sangat.study betul-betul,masuk universiti.dah dapat degree,kawen la dengan sapa-sapa yang adik suka(Pesanan ustazah aku di saat aku mula belajar bergatal-gatalan di tingkatan 3)

Dunia luas lagi dik.Umur macam akak ni logik la kalau nak frust menonggeng.Dah kertu pun tak kawen lagi.Adik tu period baru setahun dua,tak payah la berangan-angan lagi.Habeskan sekolah tu dulu

Dari menatap surat cinta,baik menatap nota
Dari menghafal makanan kegemaran pakwe,baik la menghafal sebatian kimia
Dari mengira budget belanje makwe,baik mengira sudut trigonometri tu


hahah..sekian saja status annoying di facebook.yang baik jadikan tauladan,yang buruk jadikan sempadan.

Penyelesaian untuk masalah status annoying:Hide je dari wall Facebbok anda..hahaha

11 comments:

dari~ummie said...

hahahaa..ko memang suka post pasal "annoyer" ni ;)

fArA jeFF said...

sudut trigo tu pon lagi senang dr kira duit org..haiyyyak!

eflizaa said...

terbaik la lu derrr!!

saya said...

memang menyampah dgn segala list diatas....tapi paling menyampah dgn semua yg melibatkan kanak2 bawah umur tuh....anak2 buah aku sume type yg camtu....arghhhh!!!!

cik Nurul said...

bravo wana!!!one of ur best posy yg aku suke baca coz it is purely true... =p

amir baim said...

alamak,terasa,haha

Sayer Best said...

Bari':sebab aku selalu de je benda x puas hati.kerek tak??hahaha

Kak Farah>tu lah budak sekolah ni.kira trigo x reti,kira duit nak blanje awek pandai lak

kak ef:TQ der..hahaha

Payied:Aku pun plik cmne dorng boleh nk berkomunikasi dgn bahasa yg camtu..hahaha

Sa'dah:TQ dear..hehhe

amir:Erkk..SOwY..hahaha

f a r h a i n said...

kak syazwana: ain suka post ni =)

Sayer Best said...

TQ Ain~
=)

cik Nurul said...

omg!!!i spell "post" wrongly!!!malu nyer....sory wana...xsengaja...aku baru perasan!

Sayer Best said...

hahaha..ada geng!Rilex tak payah malu2..aku selalu je typo dalam blog ni..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers-Yang ikhlas sahaja